![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
| ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
|
4 p., Italië
![]() 2 blikken gepelde tomaten, gepureerd 4 el olijfolie 1 ui, fijngesneden 3 tenen knoflook, fijngehakt 600 g verse spinazie 12 vellen lasagne 12 plakken parmaham 1 bakje ricotta van 250 g 200 g crème fraîche 50 g parmezaanse kaas ![]() Bereiding Wel de lasagnevellen in heet water tot ze buigzaam zijn (4 à 5 minuten). Pureer de tomaten (staafmixer, keukenmachine). Verhit 2 el olie in een steelpan. Fruit er de ui en de knoflook 1 minuut in. Voeg er de gepureerde tomaten aan toe en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur laag en laat de saus gedurende 8 minuten indikken. Verwarm de oven voor op 175 C. Verhit in een koekenpan de resterende 2 el olijfolie. Voeg de helft van de spinazie toe en laat die al omscheppend slinken. Voeg de rest van de spinazie toe en laat die eveneens slinken. Neem een ovenschaal en bedek de bodem met wat tomatensaus. Beleg elk lasagnevel met een schijf parmaham. Schep 1/12 deel van de spinazie op ieder met ham bedekt lasagnevel. Schep op ieder hoopje spinazie 1/12 deel ricotta. Rol de lasagnevellen met de vulling vervolgens op. Leg de rolletjes met de naad naar beneden tegen elkaar aan in een ovenschaal. Schenk de rest van de tomatensaus over de rolletjes. Roer de crème fraîche los en roer er de helft van de parmezaanse kaas door. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de tomatensaus. Zorg dat de rolletjes goed bedekt zijn anders worden ze hard tijdens het bakken. Strooi er de rest van de kaas over en eventueel nog wat peper. Bak de canelloni in de voorverwarmde oven in 25 à 30 minuten gaar. Voor (nog) meer smaak kun je de ricotta voor de helft vervangen door gorgonzola (de pittige variant). Canelloni zijn holle pastabuisjes met een diameter van circa 4 cm. De pasta is ideaal om te vullen. Als je lasagne-vellen oprolt, heb je in feite ook canelloni. Soms, zoals in dit geval, is het gemakkelijker lasagne-vellen te gebruiken. Het is nu een klein kunstje om de binnenkant van het pastarolletje van parmaham te voorzien.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |