R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten















































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
CANADIAN FISHTACOS

4 p., Canada


3 el olijfolie
1 el appelciderazijn
3 tl grove mosterd
2 tl maple syrup
1 1/2 kop dungesneden rode kool
1/2 kop wortel, julienne gesneden
1/4 kop bieslook, fijngesneden
3 el mayonnaise
1 el water
4 plakjes bacon, in reepjes gesneden
2 eieren, geklopt
1/2 kop maismeel
1/2 tl zout en 1/2 tl peper
450 g verse kabeljauw in 8 stukken
8 maistortillas


Bereiding


Klop de olijfolie, appelciderazijn, 1 tl mosterd en 1 tl maple syrup in en grote kom tot een egaal mengsel. Voeg de rode kool, wortel  en bieslook toe en schud de kom tot de ingrediënten gelijkmatig gemengd zijn. Terzijde zetten.

Meng de rest van de mosterd en maple syrup, de mayonnaise en het water in een kommetje en zet dat eveneens terzijde.

Bak de baconreepjes op middelhoge temperatuur in een koekenpan krokant (ca 8 minuten) en laat ze uitkekken op keukenpapier.

Meng de eieren, het maismeel plus zout en peper in een middelgrote kom en dompel er de stukken kabeljauw in.
Bak de kabeljauw in het achtergebleven baconvet (2 à 3 minuten per kant), of tot de vis gemakkelijk met een vork te vlokken is.

Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoge temperatuur en verwarm er de tortillas de een na de ander 30 seconden per kant in. Leg ze op een bord en bedek ze met aluminiumfolie zodat ze warm blijven.

Verdeel de kabeljauw, de salade met de erbij horende maple syrup-mayonnaisesaus over de tortillas en strooi er de baconreepjes en fijngeknipte bieslook over of laat ieder zelf zijn of haar taco(s) samenstellen.

Info












Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________