R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
|
CANADESE SALADE
4 p.,
Canada
2 tl suiker 100 g mayonaisse 2 schijven ananas (blik) een klein blikje mandarijnpartjes 1 krop ijsbergsla 2 el melk 1 kleine ui zure room 2 bananen 1 el tomatenketchup 3 tomaten citroensap 1/2 bosje bieslook of een 1/2 doosje tuinkers
Bereiding
Snijd de sla in smalle repen en doe ze in een kom. Laat de partjes mandarijn uitlekken. Doe ze bij de sla. Pel de bananen en snijd ze in schijfjes van een 1/2 centimeter dik. Voeg ze toe. Ontvel de tomaten. Snijd ze in kwarten en verwijder de zaadjes. Snijd iedere kwart in 2 maantjes. Voeg ze toe. Laat de ananasschijven uitlekken en snijd ze in 1 cm brede stukjes. Voeg ze toe. Voeg de fijngehakte ui toe. Meng de zure room, de mayonaise, de melk en de tomatenketchup. Breng het sausje op smaak met suiker, zout, peper en citroensap. Giet de dressing over de salade. Zet de salade afgedekt in de koelkast. Laat de smaken een kwartier intrekken. Knip ondertussen de bieslook of de tuinkers fijn en strooi die voor het serveren over de salade.
Info
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |