|
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| hambroodjes, 24 stuks, Venezuela 4 el boter 4 el "shortening" (zie Info) 1 kop melk 1 tl zout 1/2 kop suiker 1 el droge gist 2 eieren 4 koppen bloem 450 g dun gesneden ham van goede kwaliteit Bereiding Snijd de boter en de "shortening" of een dubbele hoeveelheid boter in stukjes en doe ze in een kom. Breng op middelhoge temperatuur in een pannetje de melk net aan de kook. Giet de hete melk over de boter. Voeg als het mengsel wat afgekoeld is, de suiker, het zout en 1 kop bloem toe. Meng deze ingrediënten. Voeg 1 ei toe en meng opnieuw. Voeg de gist toe en meng weer. Voeg tenslotte de rest van de bloem toe en roer die voor zover dat gaat door het mengsel. Kneed het mengsel tot een egaal en elastisch deeg. Voeg zondig wat bloem toe maar niet teveel: het deeg moet zacht en een beetje plakkerig zijn. Laat het deeg in een licht ingevette kom en afgedekt met plastic folie op een warme plaats rijzen tot het volume verdubbeld is. Druk eventuele luchtbellen uit het gerezen deeg en verdeel het in 4 stukken. Rol ieder stuk deeg uit tot een cirkel met een diameter van 25 centimeter. Verdeel de deegcirkel in 6 gelijke driehoeken. Dat gaat gemakkelijk met een pizzasnijder. Verdeel 1/4 deel van de stukjes ham over de driehoekjes. Doe dat over het brede deel van de driehoekjes. Rol de driehoekjes vanuit de brede zijde naar de punt toe op. Zorg dat de ham binnenboord bllijft. Leg de rolletjes met de punt naar beneden op een bakplaat en buig ze licht maanvormig. Herhaal dit voor de andere 3 deegcirkels. Bestrijk de "maantjes" licht met gesmolten boter en laat ze op een warme plaats rijzen tot het volume verdubbeld is. Verwarm de oven voor op 185 C. Schuif de bakplaat met cachitos in de oven. Meng 1 eiwit met 1 tl suiker. Neem na 10 minuten de bakplaat uit de oven en bestrijk de cachitos met het eiwitmengsel. Bak ze tot ze een goudbruine kleur hebben (ca 10 minuten). "Shortening" is vast, wit vet vervaardigd uit gehydrogeniseerde plantaardige olie. Het is te vervangen door ossenwit hoewel dat niet plantaardig is. "Shortening" wordt vaak "Crisco" genoemd, hoewel dat in feite een merknaam is. Je kunt shortening ook vervangen door boter. Boter heeft een betere smaak dan shortening, dus dat is mooi mee genomen. Houd er wel rekening mee dat boter water bevat. Cachitos worden wel Venezolaanse croissants genoemd maar de overeenkomst beperkt zich tot een enigszins gelijk uiterlijk. Cachitos hebben de textuur van brooddeeg, croissants die van bladerdeeg.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|