R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I  E

kleurrijke wereldgerechten





































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
BULGUR MET PREI EN PRUIMEN
Bulgarije





150 g gedroogde pruimen
 heet water
 120 ml plantaardige olie
 900 g prei, in ringen
 225 g bulgur
 1 tl paprika
 6 dl kokend water
 peper en zout

 optioneel:
1 groentenbouillonblokje


Bereiding


Doe de pruimen in een kom en vul die verder met heet water. Terzijde zetten.

Verhit in een pan de olie mét 2 eetlepels water en voeg er de in ringen gesneden preien aan toe. Bak ze al roerend 5 minuten.
Voeg de bulgur, het paprikapoeder, 6 dl kokend water en (optioneel) een groentenbouillonblokje aan de prei toe.
Breng het geheel aan de kook en draai vervolgens het vuur laag. Zet het deksel op de pan en laat de inhoud 10 minuten zachtjes garen.

Laat de pruimen uitlekken. Snijd ze in stukken.
Voeg de pruimen aan het bulgur-preimengsel toe en breng het geheel op smaak met peper en zout.
Laat de bulgur met prei en pruimen nog 5 à 10 minuten garen. Voeg indien nodig wat water toe.

Controleer of de bulgur helemaal zacht geworden is.
Warm serveren.


Info


Bulgur met prei en pruimen smaakt in alle eenvoud verrassend goed. Niettemin een paar kanttetekeningen.
900 gram prei is erg veel als toevoeging aan de bulgur. Het gerecht kan dan beter "prei met bulgur en pruimen" genoemd worden.
Breng de hoeveelheid prei terug tot 500 à 600 gram en het gerecht is, althans naat mijn menig, beter in balans.

Voor een wat vollere smaak voeg ik een groentenbouillonblokje toe.




naar boven

Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________