|
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
|
||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
BOULETTES DE POISSON
1 ui, grof gesneden 1 à 3 chilipepers 1/2 bosje peterselie, fijngehakt 900 g witte visfilet, in stukken 1/2 kop broodkruim 1/4 kop water of melk zout en peper, naar smaak olie voor het frituren optioneel: 1 vis- of kippenbouillonblokje, verkruimeld voor de saus: 3 el olie 1 ui, fijngesneden 1 à 3 chilipepers, fijngehakt 2 à 3 tenen knoflook, fijngesneden of geperst 2 koppen tomaat, fijngehakt 2 el tomatenpasta 2 koppen water zout en peper, naar smaak Bereiding Doe de ui, chili's en peterselie in een foodprocessor en maal ze fijn. Voeg de vis toe en maal die mee tot je een egaal mengsel hebt. Doe het mengsel in een kom. Meng in een andere kom het broodkruim en het water of de melk en voeg dat mengsel aan het vismengsel toe. Voeg zout en peper toe en meng het geheel. Vorm balletjes van het mengsel zo groot als een golfbal. Vet je handen in met olie zodat het niet blijft plakken. Verhit in een pan een laagje olie van 2 1/2 cm tot 180 C. Frituur steeds een paar visballetjes tegelijk tot ze goudbruin zijn. Draai ze regelmatig om. Laat de visballetjes uitlekken op een met keukenpapier bedekt bord. Terzijde zetten. De saus. Verhit op middelhoog vuur 3 el olie in een koekenpan. Voeg de ui, de chilipepers en de knoflook toe en sauteer ze tot de stukjes ui glazig zijn. Voeg de gehakte tomaten en de tomatenpuree toe en sauteer ze 3 à 4 minuten mee. Voeg het water en zout en peper toe en laat het mengsel nog 4 à 5 minuten zachtjes pruttelen. Roer de visballetjes door de tomatensaus en laat ze op temperatuur komen (2 à 3 minuten). Proef of er nog zout en peper toegevoegd moeten worden. Serveer de balletjes met ceebu jen, een Senegalees rijst- en groentengerecht. Je kunt voor de visballetjes diverse soorten witte vis gebruiken. Kabeljauw is geschikt maar ook heek, zeebaars en tilapia of een combinatie van deze soorten. InIn diverse Afrikaanse landen is het aloude Maggi-blokje heel populair. Voeg als je wilt zo'n blokje (verkruimeld) of een vis- of kippenbouillonblokje toe voor wat extra smaak. |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |