R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten







































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
BOULETTES DE POISSON

gefrituurde visballetjes met tomatensaus, 4 p., Senegal

1 ui, grof gesneden
1 à 3 chilipepers
1/2 bosje peterselie, fijngehakt
900 g witte visfilet, in stukken
1/2 kop broodkruim
1/4 kop water of melk
zout en peper, naar smaak
olie voor het frituren

optioneel:
1 vis- of kippenbouillonblokje, verkruimeld

voor de saus:
3 el olie
1 ui, fijngesneden
1 à 3 chilipepers, fijngehakt
2 à 3 tenen knoflook, fijngesneden of geperst
2 koppen tomaat, fijngehakt
2 el tomatenpasta
2 koppen water
zout en peper, naar smaak


Bereiding


Doe de ui, chili's en peterselie in een foodprocessor en maal ze fijn.
Voeg de vis toe en maal die mee tot je een egaal mengsel hebt.
Doe het mengsel in een kom.

Meng in een andere kom het broodkruim en het water of de melk en voeg dat mengsel aan het vismengsel toe. Voeg zout en peper toe en meng het geheel.

Vorm balletjes van het mengsel zo groot als een golfbal. Vet je handen in met olie zodat het niet blijft plakken.

Verhit in een pan een laagje olie van 2 1/2 cm tot 180 C.
Frituur steeds een paar visballetjes tegelijk tot ze goudbruin zijn. Draai ze regelmatig om.
Laat de visballetjes uitlekken op een met keukenpapier bedekt bord. Terzijde zetten.

De saus.
Verhit op middelhoog vuur 3 el olie in een koekenpan.
Voeg de ui, de chilipepers en de knoflook toe en sauteer ze tot de stukjes ui glazig zijn. 
Voeg de gehakte tomaten en de tomatenpuree toe en sauteer ze 3 à 4 minuten mee.
Voeg het water en zout en peper toe en laat het mengsel nog 4 à 5 minuten zachtjes pruttelen.
Roer de visballetjes door de tomatensaus en laat ze op temperatuur komen (2 à 3 minuten).
Proef of er nog zout en peper toegevoegd moeten worden.

Serveer de balletjes met ceebu jen, een Senegalees rijst- en groentengerecht.


Info


Je kunt voor de visballetjes diverse soorten witte vis gebruiken. Kabeljauw is geschikt maar ook heek, zeebaars en tilapia of een combinatie van deze soorten.

InIn diverse Afrikaanse landen is het aloude Maggi-blokje heel populair. Voeg als je wilt zo'n blokje (verkruimeld) of een vis- of kippenbouillonblokje toe voor wat extra smaak.


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________