![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
| ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| gehaktballetjes in kerriesaus, 4 à 5 p., Denemarken 2 wortels 2 preien 1 peterseliewortel 1 dikke plak knolselderij of 4 takjes bladselderij 4 1/2 dl water 4 1/2 dl kippenbouillon zout 1/2 tl gemalen koriander 1/2 tl gemalen komijn 1/2 tl gemalen venkel 5 hele pimentbessen 1 teen knoflook, fijngesneden een stukje gember van 3 à 4 cm de rasp van een halve limoen 2 sjalotjes 1 dl broodkruim (wit brood) 2 à 2 1/2 dl melk 500 g kalfsgehakt 1 ei peper 1 stengel citroengras 25 g boter 3 à 4 el bloem 1 1/2 el madrascurry 1 dl melk 1/2 à 1 dl room een beetje limoensap verse koriander, fijngehakt Bereiding Maak de wortels, preien, peterseliewortel en selderij schoon en snijd ze in eetbare stukken. Vul een pan met 4 1/2 dl water en 4 1/2 dl kippenbouillon en breng die aan de kook. Kook de groenten 5 à 6 minuten in de bouillon. Schep de groenten met een schuimspaan op een bord. Terzijde zetten. Bewaar de bouillon. Rooster in een koekenpan de koriander, komijn, het venkelzaad en de pimentbessen tot de aroma's vrijkomen. Pel de sjalotten en de knoflook en schil de gember. Snijd ze grof en doe ze in de foodprocessor samen met de geraspte limoenschil, de geroosterde kruiden, het broodkruim en de melk. Blend de ingrediënten tot een egale puree. Doe het gehakt in een kom en voeg er de puree, een ei en zout en peper aan toe. Kneed het gehakt tot alles goed gemengd is. Draai balletjes van het gehaktmengsel ter grootte van een walnoot. Breng het kookvocht of de bouillon weer aan de kook en voeg er een in stukken gesneden en gekneusde stengel citroengras aan toe. Kook de balletjes in verschillende partijen 5 à 7 minuten in de bouillon. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Laat de bouillon inkoken tot ca 5 dl. Zeef de bouillon. Verhit een pan en laat er de boter in smelten. Voeg de bloem en de curry toe en laat het geheel terwijl je roert een minuut garen. Voeg -blijf roeren- de melk toe en laat de saus even doorkoken. Voeg de room toe en en laat die op temperatuur komen. Laat de saus niet meer koken. Proef of er nog zout, peper, limoensap en eventueel wat suiker toegevoegd moeten worden. Verwijder de pimentbessen. Doe de groenten en de gehakballetjes in de saus en breng het geheel langzaam op temperatuur. Strooi gehakte koriander over het gerecht. Serveer er basmatirijst bij. naar boven
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |