R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten


















































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
BLUEBERRY PANCAKES

pannekoeken met blauwe bessen, ca 10 stuks, Canada






440 ml karnemelk
1 ei
30 g gesmolten, ongezouten boter
2 tl vanille-extract
225 g meel
55 g poedersuiker
1 tl bakpoeder
1 tl baksoda (bicarbonaat)
1/2 kop blauwe bessen, vers of diepvries

voor erbij:
krokant gebakken bacon
boter
ahornsiroop


Bereiding


Doe de karnemelk, het ei, de boter en de vanille in een kom en klop ze met een garde tot een egaal mengsel.

Doe de bloem, suiker, bakpoeder, bicarbinaat en 1/4 tl zout in een kom en maak een kuiltje in het midden.
Gier er het karnemelkmengsel in en klop tot de ingrediënten goed gemengd zijn.
Laat het beslag 15 minuten staan en voeg dan de blauwe bessen toe.

Verhit een kleine koekenpan op middelhoog vuur. 
Vet de pan licht in en giet er dan 1/4 kop beslag in (zie Info).
Bak de pannenkoek 3 minuten of tot er bubbels aan de oppervlakte verschijnen.
Draai de koek om en bak die nog een minuut of tot de onderkant goudkleurig is en de pannenkoek gaar is. Ga zo door tot het beslag op is.

Stapel de pannenkoeken op een rek of bord. Bedek ze met een schone theedoek om ze warm te houden. Serveer de pannenkoeken meteen nadat je de laatste gebakken hebt.

Geef er ahornsiroop of boter bij en voor de liefhebbers krokant gebakken gebakken bacon.


Info


Het beslag voor deze Canadese pannenkoeken is behoorlijk dik en vloeit niet breed uit. Dat is ook niet de bedoeling. De pannenkoeken moeten  betrekkelijk klein van omvang zijn en aanmerkelijk dikker dan een flensje.
Met slechts 1/4 (60 ml) kop beslag per pannenkoek, krijg je dat niet voor elkaar. Wees derhalve gerust wat royaler.


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________