R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
|
BLUEBERRY PANCAKES
pannekoeken met blauwe bessen, ca 10 stuks,
Canada
440 ml karnemelk 1 ei 30 g gesmolten, ongezouten boter 2 tl vanille-extract 225 g meel 55 g poedersuiker 1 tl bakpoeder 1 tl baksoda (bicarbonaat) 1/2 kop blauwe bessen, vers of diepvries voor erbij: krokant gebakken bacon boter ahornsiroop
Bereiding
Doe de karnemelk, het ei, de boter en de vanille in een kom en klop ze met een garde tot een egaal mengsel. Doe de bloem, suiker, bakpoeder, bicarbinaat en 1/4 tl zout in een kom en maak een kuiltje in het midden. Gier er het karnemelkmengsel in en klop tot de ingrediënten goed gemengd zijn. Laat het beslag 15 minuten staan en voeg dan de blauwe bessen toe. Verhit een kleine koekenpan op middelhoog vuur. Vet de pan licht in en giet er dan 1/4 kop beslag in (zie Info). Bak de pannenkoek 3 minuten of tot er bubbels aan de oppervlakte verschijnen. Draai de koek om en bak die nog een minuut of tot de onderkant goudkleurig is en de pannenkoek gaar is. Ga zo door tot het beslag op is. Stapel de pannenkoeken op een rek of bord. Bedek ze met een schone theedoek om ze warm te houden. Serveer de pannenkoeken meteen nadat je de laatste gebakken hebt. Geef er ahornsiroop of boter bij en voor de liefhebbers krokant gebakken gebakken bacon.
Info
Het beslag voor deze Canadese pannenkoeken is behoorlijk dik en vloeit niet breed uit. Dat is ook niet de bedoeling. De pannenkoeken moeten betrekkelijk klein van omvang zijn en aanmerkelijk dikker dan een flensje. Met slechts 1/4 (60 ml) kop beslag per pannenkoek, krijg je dat niet voor elkaar. Wees derhalve gerust wat royaler.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |