R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
BLAUBEERSCHNITTEN
bosbessengebak (Blechkuchen), ca 12 p, Duitsland

reeks 515 (141K)



300 g tarwebloem plus extra
1 tl bakpoeder
200 g zachte boter plus extra
100 g suiker
1 pakje vanillesuiker
150 g bosbessenconfiture plus extra
500 g verse bosbessen
4 eieren
200 g slagroom
100 g suiker

optioneel:
poedersuiker


Bereiding


Meng de bloem en het bakpoeder.

Mix de zachte boter, de suiker, de vanillesuiker en het ei tot een schuinig geheel (handmixer, keukenmachine).
Voeg de bloem aan het mengsel toe en kneed het geheel tot een egaal deeg.

Vet een ruime rechthoekige lage bakvorm in met boter en strooi er wat bloem over.
Rol het deeg uit en bekleed er de bodem en de randen van de bakvorm mee.

Verwarm de oven voor op 180 C en bak er de taartbodem 15 minuten in.

Laat de taartbodem afkoelen.
Bestrijk de afgekoelde bodem met de bosbessenconfiture.
Verdeel vervolgens de verse bosbessen over de taartbodem.

Klop de eieren met de slagroom en de suiker tot de suiker is opgelost.
Giet het mengsel voorzichtig over de taartbodem.

Zet de "Kuche" in de oven en bak die tot het ei-slagroommengsel helemaal gestold is (ca 30 minuten).

Laat de taart afkoelen en snijd die in stukken.
Serveer het gebak indien gewenst bestrooid met poedersuiker.


Info


De bosbessen kun je door andere vruchten vervangen. Vervang dan ook de confiture.




naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________