![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| bosbessengebak (Blechkuchen), ca 12 p, Duitsland ![]() 300 g tarwebloem plus extra 1 tl bakpoeder 200 g zachte boter plus extra 100 g suiker 1 pakje vanillesuiker 150 g bosbessenconfiture plus extra 500 g verse bosbessen 4 eieren 200 g slagroom 100 g suiker optioneel: poedersuiker Bereiding Meng de bloem en het bakpoeder. Mix de zachte boter, de suiker, de vanillesuiker en het ei tot een schuinig geheel (handmixer, keukenmachine). Voeg de bloem aan het mengsel toe en kneed het geheel tot een egaal deeg. Vet een ruime rechthoekige lage bakvorm in met boter en strooi er wat bloem over. Rol het deeg uit en bekleed er de bodem en de randen van de bakvorm mee. Verwarm de oven voor op 180 C en bak er de taartbodem 15 minuten in. Laat de taartbodem afkoelen. Bestrijk de afgekoelde bodem met de bosbessenconfiture. Verdeel vervolgens de verse bosbessen over de taartbodem. Klop de eieren met de slagroom en de suiker tot de suiker is opgelost. Giet het mengsel voorzichtig over de taartbodem. Zet de "Kuche" in de oven en bak die tot het ei-slagroommengsel helemaal gestold is (ca 30 minuten). Laat de taart afkoelen en snijd die in stukken. Serveer het gebak indien gewenst bestrooid met poedersuiker. De bosbessen kun je door andere vruchten vervangen. Vervang dan ook de confiture.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|