|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| kreeftensoep, 4 p., Frankrijk 1 kreeft, gekookt 1 ui, fijngesneden 1 wortel, fijngesneden 1 stengel bleekselderij, fijngesneden 1 el tomatenpuree 50 g boter 1 1/2 dl (slag)room 40 g bloem 50 ml cognac 1 l visfumet 3 à 4 laurierblaadjes 1/2 el zoet paprikapoeder peper en zout Bereiding Kraak de kreeft en neem het vlees uit de staart en de scharen. Bewaar het kreeftenvlees afgedekt in de koelkast. Hak het pantser van de kreeft in stukken. Verhit de boter in een grote kookpan en fruit er de ui, wortel en bleekselderij in. Voeg na een minuut of vier de stukken pantser toe, meng ze met de groenten en voeg zout en peper toe. Voeg na een minuut of 5 de tomatenpuree en de paprika toe en even later de helft van de cognac. Blus het geheel met de visbouillon. Voeg de laurierblaadjes toe en breng het geheel aan de kook. Laat de soep 1 uur op lage temperatuur pruttelen. Zeef de soep. Laat de soep langzaam weer op temperatuur komen onder toevoeging van de rest van de cognac en de slagroom. Laat de soep niet meer koken. Snijd het kreeftenvlees in stukjes en roer ze door de soep of verdeel ze over vier borden en schenk er de soep over.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|