R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
BISQUE D'HOMARD
kreeftensoep, 4 p., Frankrijk





1 kreeft, gekookt
1 ui, fijngesneden
1 wortel, fijngesneden
1 stengel bleekselderij, fijngesneden
1 el tomatenpuree
50 g boter
1 1/2 dl (slag)room
40 g bloem
50 ml cognac
1 l visfumet
3 à 4 laurierblaadjes
1/2 el zoet paprikapoeder
peper en zout


Bereiding


Kraak de kreeft en neem het vlees uit de staart en de scharen.
Bewaar het kreeftenvlees afgedekt in de koelkast.

Hak het pantser van de kreeft in stukken.

Verhit de boter in een grote kookpan en fruit er de ui, wortel en bleekselderij in.
Voeg na een minuut of vier de stukken pantser toe, meng ze met de groenten en voeg zout en peper toe.
Voeg na een minuut of 5 de tomatenpuree en de paprika toe en even later de helft van de cognac.

Blus het geheel met de visbouillon. Voeg de laurierblaadjes toe en breng het geheel aan de kook.
Laat de soep 1 uur op lage temperatuur pruttelen.

Zeef de soep.

Laat de soep langzaam weer op temperatuur komen onder toevoeging van de rest van de cognac en de slagroom. Laat de soep niet meer koken.

Snijd het kreeftenvlees in stukjes en roer ze door de soep of verdeel ze over vier borden en schenk er de soep over.


Info

Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________