R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten















































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
"BEAVER TAILS" (CANADIAN FRIED DOUGH)

Canadees gefrituurd deeg, Canada


1/2 kop handwarm water
5 tl droge gist
1/4 tl suiker
1 kop handwarme melk
1/3 kop suiker
1 1/2 tl zout
1 tl vanille extract
3 eieren, geklopt
1/3 kop plantaardige olie
5 koppen volkoren tarwebloem
ca 1 l plantaardige olie voor het frituren
2 koppen suiker
1/2 tl kaneelpoeder of naar smaak

optioneel:
citroensap
knoflookboter
pittige kaas, geraspt
maple siroop/spread
chocolade


Bereiding


Meng het warme water, de gist en een beetje suiker in een grote kom en laat de gist tot onwikkeling komen (5 minuten).
Voeg de melk, de suiker, het zout, het vanille extract, de eieren en de olie toe en roer tot de suiker is opgelost.
Voeg de helft van de volkoren tarwebloem toe en roer tot de ingrediënten een samenhangende massa vormen.

Voeg op een met bloem bestrooide werkplek nog zoveel bloem aan de massa toe dat die niet langer plakkerig is. Kneed de massa vervolgens tot een egaal, soepel deeg en maak er een bol van.

leg het deeg in een met olie ingevette kom, dek die af met plastic folie of een leukendoek en laat het deeg op een warme plaats rijzen tot het volume verdubbeld is. 

Druk overbodige lucht uit het deeg door het kort te kneden en maak het weer bolvormig. "Pluk" een stuk deeg van de bol ter grootte van een ei en rol het uit in een ovaal van 6 mm dik. Bedek het met een doek en vorm ovalen van de rest van het deeg.

Verhit de olie in een friteuse of diepe pan tot 185 C.

Meng de suiker en het kaneelpoeder en spreid het mengsel uit op een laag bord. Zet het terzijde.

Frituur de "beaver tails" met een paar tegelijk in 1 à 2 minuten per kant goudbruin. Dep ze vervolgens met keukenpapier om overtollige olie weg te nemen en druk de nog warme "pastries" met beide kanten in het suikermengsel. Schud ze even om overtollige suiker te wijderen.

Als het suiker-kaneelmengsel niet of niet goed blijft plakken, moet je volgens een oud-medewerker van een restaurant in Ottawa de gefrituurde beverstaarten" eerst met boter bestrijken: "Don't miss this important step".
Dus olie eraf, boter erop......

We zouden ook zeker, zo vertelt ons één van de geraadpleegde recepten een "beaver tai"l moeten proeven met een topping van wat citroensap , respectievelijk knoflookboter en pittige kaas of maple spread met een "drizzle" van warme, vloeibare chocolade..........  Van mij hoeft helemaal niets, Ik geef het maar door ter informatie.



Info












Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________