|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| gefrituurd deeg/brood, 4 p., Kazachstan 4 koppen bloem 2 el gist 1/2 kop water 1/2 kop melk 2 eieren 2 el boter of margarine 1 1/2 el suiker 2 koppen plantaardige olie 1/2 tl zout optioneel: suiker of honing (zie Info) Bereiding Doe alle ingrediënten in een ruime mengkom en vorm er een deeg van. Kneed het deeg op een met bloem bestoven ondergrond tot een egale en soepele massa. Doe het deeg terug in de mengkom en bedek het met een keukendoek. Laat het deeg 30 minuten rijzen. Verhit op hoog vuur de olie in een diepe pan. Neem een stukje deeg - ongeveer een volle eetlepel - en rol er een balletje van. Druk ieder balletje een beetje in en laat het vervolgens voorzichtig in de olie glijden. Bak de baursaki in verschillende partijen tot ze goudbruin kleuren. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Boursaki zou je een kunnen typeren als een Kazachstaanse donut-variant. Ze worden vaak gegeten bij "sorpa", een Kazachstaanse heldere vleesbouillon of als een zoete snack met een suiker- of honingcoating bij de thee, samen met brood, fruit, noten en koekjes. Baursaki worden ook wel als dessert en als "party-snack" geserveerd.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|