R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
BAURSAKI
gefrituurd deeg/brood, 4 p., Kazachstan

4 koppen bloem
2 el gist
1/2 kop water
1/2 kop melk
2 eieren
2 el boter of margarine
1 1/2 el suiker
2 koppen plantaardige olie
1/2 tl zout

optioneel:
suiker of honing (zie Info)


Bereiding


Doe alle ingrediënten in een ruime mengkom en vorm er een deeg van.
Kneed het deeg op een met bloem bestoven ondergrond tot een egale en soepele massa. Doe het deeg terug in de mengkom en bedek het met een keukendoek. Laat het deeg 30 minuten rijzen.

Verhit op hoog vuur de olie in een diepe pan.
Neem een stukje deeg - ongeveer een volle eetlepel - en rol er een balletje van.
Druk ieder balletje een beetje in en laat het vervolgens voorzichtig in de olie glijden.
Bak de baursaki in verschillende partijen tot ze goudbruin kleuren.
Laat ze uitlekken op keukenpapier.


Info


Boursaki zou je een kunnen typeren als een Kazachstaanse donut-variant.
Ze worden vaak gegeten bij "sorpa", een Kazachstaanse heldere vleesbouillon of als een zoete snack met een suiker- of honingcoating bij de thee, samen met brood, fruit, noten en koekjes.
 
Baursaki worden ook wel als dessert en als "party-snack" geserveerd.


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________