R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
BASBOUSSE

gebak, 8 p., Algerije


4 eieren
2 koppen olie
2 zakjes bakpoeder
2 koppen suiker
2 zakjes vanillesuiker
1 kop melk
3 koppen semolina
1 tl zout

optioneel:
1 kop gemalen noten (amandelen) of rozijnen

voor de siroop:
1 kop honing
het sap van 1 citroen
1 kop suiker
1 kop water


Bereidingswijze


Doe de eieren en de suiker in een kom en klop ze met een garde tot een cremig geheel.
Klop de olie, de vanillesuiker en het zout door het mengsel en werk er het bakpoeder, de semolina en de melk door.
Voeg (optioneel) de noten of de rozijn toe.

Giet het mengsel in een ingevette lage bakvorm en laat het 20 minuten rusten.

Verwarm de oven voor op 180 C.
Bak de basbousse tot die een egaal goudbruine kleur heeft (20 à 30 minuten) .

Breng ondertussen in een kleine pan de honing, het citroensap, de suiker en het water aan de kook.
Temper vervolgens de warmtebron en laat het pannetje op het fornuis staan tot de suiker helemaal is opgelost. Roer een paar keer. 

Giet de warme siroop over het gebak en laat die intrekken.
Snijd de basbousse pas aan als die helemaal is afgekoeld.


Info


Een caloriënbom van jewelste maar een "zonde" waard. En als we dan toch aan het "zondigen" slaan, waarom niet zowel noten als rozijnen toegevoegd?

Zie ook de Egyptische versie (basbousa) van dit gerecht.


Home

Rubrieken:

Hapjes:
•  Tapas
•  Appetizers

Voorgerechten:
•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

•  Groenten
•  Fruit
______________

•  Brood
•  Granen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
•  Aardappels
•  Linzen
•  Bonen
______________

Gevogelte:
•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen

Vlees:
•  Rund
•  Varken
•  Lam
•  Diversen

Vis/Zeevruchten

Kazen

Eieren
______________

Paddenstoelen

Noten en Zaden

Dressings en
Sauzen


Kruiden en Specerijen
______________

Specials

Maten en
gewichten


Contact
______________