|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
|
||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
BASBOUSSE
gebak, 8 p., Algerije
4 eieren 2 koppen olie 2 zakjes bakpoeder 2 koppen suiker 2 zakjes vanillesuiker 1 kop melk 3 koppen semolina 1 tl zout optioneel: 1 kop gemalen noten (amandelen) of rozijnen voor de siroop: 1 kop honing het sap van 1 citroen 1 kop suiker 1 kop water
Bereidingswijze
Doe de eieren en de suiker in een kom en klop ze met een garde tot een cremig geheel. Klop de olie, de vanillesuiker en het zout door het mengsel en werk er het bakpoeder, de semolina en de melk door. Voeg (optioneel) de noten of de rozijn toe. Giet het mengsel in een ingevette lage bakvorm en laat het 20 minuten rusten. Verwarm de oven voor op 180 C. Bak de basbousse tot die een egaal goudbruine kleur heeft (20 à 30 minuten) . Breng ondertussen in een kleine pan de honing, het citroensap, de suiker en het water aan de kook. Temper vervolgens de warmtebron en laat het pannetje op het fornuis staan tot de suiker helemaal is opgelost. Roer een paar keer. Giet de warme siroop over het gebak en laat die intrekken. Snijd de basbousse pas aan als die helemaal is afgekoeld.
Info
Een caloriënbom van jewelste maar een "zonde" waard. En als we dan toch aan het "zondigen" slaan, waarom niet zowel noten als rozijnen toegevoegd? Zie ook de Egyptische versie (basbousa) van dit gerecht. |
Home Rubrieken: Hapjes: • Tapas • Appetizers Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ • Groenten • Fruit ______________ • Brood • Granen • Noedels • Pasta • Rijst • Aardappels • Linzen • Bonen ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen Vlees: • Rund • Varken • Lam • Diversen Vis/Zeevruchten Kazen Eieren ______________ Paddenstoelen Noten en Zaden Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Maten en gewichten Contact ______________ |