R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E

kleurrijke wereldgerechten










































































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
BARBACOA BEEF
(slow cookerrecept )

Mexicaans stoofvlees/draadjesvlees, 4 à 6 p., Mexico

1250 g stoofvlees (rib-of sukadelappen), in stukken van 5 bij 5 cm.
4 tenen knoflook, geperst
2 (of meer) chipotle-pepers in adobosaus, in stukjes
1 kop fijngesneden witte ui
1/4 kop vers limoensap
1 1/2 el appel-ciderazijn
3 laurierblaadjes
1 el komijn
1 el gedroogde oregano
2 tl zout
1 tl zwarte peper
1/4 tl gemalen kruidnagel
1/2 kop bouillon of water


Bereiding

Doe alle ingrediënten in de slow cooker en meng ze behoedaam.

Stel de cooker in op 6-8 uur lage stand of op 3-4 uur hoge stand of gaar het vlees zolang dat makkelijk in draadjes of plukjes draad uit elkaar valt als het bewerkt.

Trek het gare vlees met 2 vorken in hapklare, kleine stukkjes (vgl. "pulled porc" of "pulled chicken"). Dat kun je doen terwijl het vlees in de
slow cooker "ligt" of het er met een schuimspaan uitnemen en op een snijplank in stukjes of plukjes trekken. Dat werkt makkelijker en je pan raaakt niet beschadigd.

Doe het "pulled beef" terug in de slowcooker en roer het door de sappen die er in achtergebleven zijn. Laat het vlees met het deksel op de cooker en de cooker op warmhoud-stand 10 minuten de sappen opnemen.
Na die 10 minuten kan de barbacoa beef geserveerd worden, als vleesgerecht op zich, als vulling voor broodjes, taco's tortillas of anderszins.


Info


Barbacoa betekent barbecue, gill. Het woord is vermoedelijk door Spaanse reiziger overgenomen van Taino-Indianen voor wie barbacoa "heilige vuurkuil" betekende.
In dit recept echter geen barbecue, grill of vuurkuil maar een slow cooker, een oude manier van bereiding in eigentijdse outfit.
 



naar boven

Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________