![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
| ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
|
BARBACOA BEEF
(slow cookerrecept ) Mexicaans stoofvlees/draadjesvlees, 4 à 6 p., Mexico 1250 g stoofvlees (rib-of sukadelappen), in stukken van 5 bij 5 cm. 4 tenen knoflook, geperst 2 (of meer) chipotle-pepers in adobosaus, in stukjes 1 kop fijngesneden witte ui 1/4 kop vers limoensap 1 1/2 el appel-ciderazijn 3 laurierblaadjes 1 el komijn 1 el gedroogde oregano 2 tl zout 1 tl zwarte peper 1/4 tl gemalen kruidnagel 1/2 kop bouillon of water Bereiding Doe alle ingrediënten in de slow cooker en meng ze behoedaam. Stel de cooker in op 6-8 uur lage stand of op 3-4 uur hoge stand of gaar het vlees zolang dat makkelijk in draadjes of plukjes draad uit elkaar valt als het bewerkt. Trek het gare vlees met 2 vorken in hapklare, kleine stukkjes (vgl. "pulled porc" of "pulled chicken"). Dat kun je doen terwijl het vlees in de slow cooker "ligt" of het er met een schuimspaan uitnemen en op een snijplank in stukjes of plukjes trekken. Dat werkt makkelijker en je pan raaakt niet beschadigd. Doe het "pulled beef" terug in de slowcooker en roer het door de sappen die er in achtergebleven zijn. Laat het vlees met het deksel op de cooker en de cooker op warmhoud-stand 10 minuten de sappen opnemen. Na die 10 minuten kan de barbacoa beef geserveerd worden, als vleesgerecht op zich, als vulling voor broodjes, taco's tortillas of anderszins. Barbacoa betekent barbecue, gill. Het woord is vermoedelijk door Spaanse reiziger overgenomen van Taino-Indianen voor wie barbacoa "heilige vuurkuil" betekende. In dit recept echter geen barbecue, grill of vuurkuil maar een slow cooker, een oude manier van bereiding in eigentijdse outfit. naar boven
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |