R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten






































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
BANITSA SARALIA
zoet walnotengebak, 12 stukjes, Bulgarije





8 vellen filodeeg
gesmolten boter
75 g walnoten, in stukjes gehakt

voor de siroop:
225 g kristalsuiker
240 ml water (zie Info)
1 tl vanille-extract


Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 C.

Bestrijk 2 vellen filodeeg met boter en leg ze op elkaar. Verdeel er 1/3 deel van de noten over.
Bedek de noten met een vel beboterd filodeeg en strooi ook daar 1/3 deel van de noten over. Doe dit nog een keer.
Eindig met 2 vellen met boter bestreken filodeeg.

Rol het deeg vanuit de lengte op.
Leg de rol met de naad naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat.
Schuif de bakplaat de oven in. Bak de notenrol in ongeveer 30 minuten goudbruin.
Neem het gebak uit de oven en laat het gedurende een half uur afkoelen.

Doe de ingrediënten voor de siroop in een steelpannetje.
Breng het mengsel al roerend aan de kook en temper vervolgens de warmtebron. Laat het suikerwater indikken tot het stroperig is.
Giet de ingedikte hete siroop over de notenrol.
Laat het gebak opnieuw 30 minuten staan.

Serveer banitsa saralia op kamertemperatuur.


Info


De siroop kun je beter met minder water bereiden dan de 240 ml die het oorspronkelijke recept aangeeft. Als je 240 ml water aan de suiker toevoegt, duurt het erg lang voor je een voldoende ingedikte siroop hebt.
Als je 100 ml water minder toevoegt, ben je minder tijd kwijt en verbruik je minder energie.
De siroop kun je verder beter een beetje af laten koelen voor je die over de notenrol giet. Ze is dan minder vloeibaar waardoor ze beter aan het deeg blijft kleven en minder gemakkelijk van de ronde vorm af loopt.

Giet niet alle siroop ineens over de rol. Je kunt dat beter met ingelaste pauzes in gedeelten doen.




naar boven

Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________