|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
roergebakken gekruid varkensvlees, 6 p., Nepal 3 el plantaardige olie 1 grote ui, fijngesneden 5 tenen knoflook, geperst een stukje verse gember (3 à 4 cm), geraspt 1 tl zout 1/4 tl kurkuma 2 tl komijn 1 1/2 tl gemalen koriander 650 à 700 g varkensvlees, in blokjes gesneden een mespunt gemalen kruidnagel een mespunt gemalen kaneel een mespunt gemalen kardamom 1/2 kop erwten (diepvries) voor de garnering: verse koriander, fijngehakt Bereiding Verhit op middelhoog vuur de olie in een ruime bakpan. Voeg de ui en de knoflook toe en bak ze tot ze zacht zijn. Voeg de gember, komijn en koriander toe en bak ze al roerend kort mee. Voeg de varkensvleesblokjes toe en bak ze tot hun rose kleur verdwenen is. Voeg kruidnagel, kaneel en kardamom toe en roer ze door het vlees. Voeg de erwten toe en ga door met (roer)bakken tot de erwten op temperatuur zijn en het vlees gaar is. Serveer bangur bhutawa op een bedje van rijst en garneer het gerecht met verse koriander.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |