R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten
























Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
BANGUR BHUTAWA
 roergebakken gekruid varkensvlees, 6 p., Nepal




3 el plantaardige olie
1 grote ui, fijngesneden
5 tenen knoflook, geperst
een stukje verse gember (3 à 4 cm), geraspt
1 tl zout
1/4 tl kurkuma
2 tl komijn
1 1/2 tl gemalen koriander
650 à 700 g varkensvlees, in blokjes gesneden
een mespunt gemalen kruidnagel
een mespunt gemalen kaneel
een mespunt gemalen kardamom
1/2 kop erwten (diepvries)

voor de garnering:
verse koriander, fijngehakt


Bereiding


Verhit op middelhoog vuur de olie in een ruime bakpan.
Voeg de ui en de knoflook toe en bak ze tot ze zacht zijn.

Voeg de gember, komijn en koriander toe en bak ze al roerend kort mee.

Voeg de varkensvleesblokjes toe en bak ze tot hun rose kleur verdwenen is.

Voeg kruidnagel, kaneel en kardamom toe en roer ze door het vlees.
Voeg de erwten toe en ga door met (roer)bakken tot de erwten op temperatuur zijn en het vlees gaar is.

Serveer bangur bhutawa op een bedje van rijst en garneer het gerecht met verse koriander.


Info












Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________