I N T E R N A T I O N A A L I N T E R N A T I O N A A L I N T E R N |
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
I N T E R N A T I O N A A L I N T E R N A T I O N A A L I N T E R N |
||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
dessert, 6 p 1/3 kop balsamico-azijn 2 tl suiker 4 el suiker 1/2 tl vers citroensap 1/2 kop mascarpone 1/2 kop slagroom 1/2 tl vanille-extract ca 700 g aardbeien Bereiding Doe de azijn, 2 tl suiker en het citroensap in een pannetje met dikke bodem. Breng het mengsel op middelhoog vuur aan de kook en roer tot de suiker is opgelost. Laat de siroop inkoken tot 1/4 kop (ca 3 minuten). Laat de siroop in een kommetje helemaal afkoelen. Meng in een middelgrote kom de mascarpone, de slagroom, het vanille-extract en 2 eetlepels suiker. Klop het mengsel tot zich zachte pieken vormen. Bedek de kom met clingfilm. Laat het mascarpone-mengsel zeker 1 uur koelen. Halveer de aardbeien. Meng in een ruime kom de aardbeien en 2 eetlepels suiker. Sprenkel er de balsamico-siroop over uit. Schep de aardbeien voorzichtig om. Laat de siroop een half uur intrekken. Schep de aardbeien tussentijds nog een paar keer om. Verdeel de aardbeien over 6 schaaltjes en bedek ze met een laagje mascarpone-mengsel. naar boven
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |