R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten


































































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
AUSH GOSHTI
tomatensoep, 8 p., Afghanistan






1 el boter
1 ui, in stukjes gesneden
3 tenen knoflook, fijngesneden
225 g rundergehakt
150 g tomatenpuree
900 ml tomatensap
5 koppen water
450 g kikkererwten (blik), uitgelekt en grof gehakt
1 pak (450 g) ongekookte fettuccini
1/2 tl zout
1/2 tl versgemalen zwarte peper
1 tl droge mosterd
1 el versgehakte dille
1 el versgehakte koriander
1 tl chilipasta
2 tl vers citroensap


Bereiding


Verhit op middelhoog vuur de boter in een grote kookpan.
Bak er de stukjes ui in tot ze zacht zijn (circa 10 minuten).
Voeg de knoflook toe en bak die 1 minuut mee.
Voeg het gehakt toe en bak het in 10 à 15 minuten rul.
Voeg tomatenpuree, tomatensap, water, garbanzobonen, zout, peper, mosterdpoeder, dille, koriander, chilipasta en het citroensap toe en breng het geheel, af en toe roerend, aan de kook.
Draai het vuur laag en laat de soep 30 minuten zachtjes pruttelen.

Voeg de fettuccini aan de soep toe. Zie voor de gaartijd de verpakking.

Proef of de soep genoeg chilipasta, zout en citroensap bevat.
Voeg water toe als de soep te dik is.
 

Info












naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren

______________