|
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| voorgerecht, 4 p., België 12 witte asperges 12 coquilles voor de hollandaise saus: 200 g boter 3 eidooiers het sap van 1/4 citroen 1 dl water peper en zout verder: wat blaadjes rucola Bereiding Schil de asperges en kook ze in lichtgezouten water. Draai na 10 minuten het vuur uit. Laat de asperges nog 10 minuten met het deksel op de pan in het hete water liggen. Bereid de saus. Laat de boter op laag vuur smelten. Laat de boter vervolgens rusten zodat de vaste bestanddelen naar beneden kunnen zakken. Doe de eidooiers met het water in een kom en klop ze tot een schuimige massa. Giet er terwijl je stevig klopt steeds een beetje van het heldere deel van de gesmolten boter bij. Klop tot de saus de consistentie van lichtvloeibare mayonaise heeft. Breng de saus op smaak met citroensap, zout en peper. Dep met keukenpapier de coquilles droog. Halveer grote coquilles horizontaal. Verhit op middelhoog vuur wat boter in een koekenpan. Bak als de boter heet is de coquilles aan beide kanten kort aan. Kruid de coquilles met wat peper en zout. Maak de borden op met de asperges en de coquilles en schenk er de hollandaisesaus over. Garneer het geheel met wat rucola.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|