|
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
Amerikaanse pannenkoeken, 4 p 300 g meel 600 ml melk gemengd met yoghurt 4 el suiker 10 g bakpoeder 6 eieren zout verder: olijfolie ahornsiroop Bereiding Klop met een garde de eieren tot een lichtschuimige massa. Meng 300 ml melk en 300 ml yoghurt of 200 ml melk en 400 ml yoghurt. Voeg terwijl je klopt geleidelijk het melk-yoghurtmengsel, meel, bakpoeder, zout en suiker aan de eieren toe. Voeg wat extra melk toe als het beslag te dik is maar laat het wel een stevig, licht-vloeibaar beslag blijven. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Giet er steeds een theelepel olijfolie in en bak pannenkoeken tot het beslag op is. Voeg voor een goed resultaat beslist niet meer olie toe dan is aangegeven. Draai evenmin het vuur hoger. American pancakes smaken goed met ahornsiroop, suikerstroop of vruchten en kwark. Je kunt voor het beslag ook karnemelk gebruiken in plaats van melk of een combinatie van melk en yoghurt. American pancakes zijn door de vele eieren en het bakpoeder een stuk luchtiger dan de gemiddelde Nederlandse pannenkoek. De pannenkoeken worden op lage temperatuur gebakken zodat ze tijdens het bakken voldoende kunnen rijzen. Ze zijn uiteindelijk dus wat dikker. Daarnaast zijn American pancakes gemiddeld ook kleiner. Er wordt voor een pannenkoek minder beslag gebruikt en het beslag vloeit minder gemakkelijk uit.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |