R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten
 
























































































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
AMBA MALUWA

mango-curry, 4 p., Sri Lanka





2 bijna rijpe mango's, in stukjes gesneden
1 tl mosterdzaad
1 à 2 tl chili-poeder
1/2 tl kurkuma
1 tl currypoeder
1 ui, fijngesneden
1 à 2 groene chilipepers, zaad verwijderd en fijngesneden
5 cm van een kaneelstokje
2 tenen knoflook, geperst
een stukje verse gember, geraspt
3 kardamomzaden, fijngevijzeld
2 kruidnagels, fijngevijzeld
1 el suiker
1 kop kokosmelk
2 el olie
zout en peper naar smaak.
4 kerrieblaadjes


Bereiding


Verhit een koekenpan en rooster er de kurkuma, chilipoeder, currypoeder, kardamom, kruidnagel en het stukje kaneelstok in.
Neem een kom en meng er de geroosterde specerijen en de stukjes mango in.

Verhit wat olie in een pan en bak er het mosterdzaad in tot de zaadjes gaan "ploppen".
Voeg de ui, groene chilipepers, gember, knoflook en kerrieblaadjes toe en sauteer ze tot de aroma's vrijkomen.
Voeg het mangomengsel toe en laat het geheel met het deksel op de pan een paar minuten zachtjes pruttelen.
Voeg de kokosmelk en de eetlepel suiker toe.
Voeg als de curry weer op temperatuur is zout en peper naar smaak toe.  Laat de curry vervolgens nog een paar minuten pruttelen.

Verwijder het kaneelstokje.
Serveren met rijst.


Info
















naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________