|
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
|
||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
2 bijna rijpe mango's, in stukjes gesneden 1 tl mosterdzaad 1 à 2 tl chili-poeder 1/2 tl kurkuma 1 tl currypoeder 1 ui, fijngesneden 1 à 2 groene chilipepers, zaad verwijderd en fijngesneden 5 cm van een kaneelstokje 2 tenen knoflook, geperst een stukje verse gember, geraspt 3 kardamomzaden, fijngevijzeld 2 kruidnagels, fijngevijzeld 1 el suiker 1 kop kokosmelk 2 el olie zout en peper naar smaak. 4 kerrieblaadjes Bereiding Verhit een koekenpan en rooster er de kurkuma, chilipoeder, currypoeder, kardamom, kruidnagel en het stukje kaneelstok in. Neem een kom en meng er de geroosterde specerijen en de stukjes mango in. Verhit wat olie in een pan en bak er het mosterdzaad in tot de zaadjes gaan "ploppen". Voeg de ui, groene chilipepers, gember, knoflook en kerrieblaadjes toe en sauteer ze tot de aroma's vrijkomen. Voeg het mangomengsel toe en laat het geheel met het deksel op de pan een paar minuten zachtjes pruttelen. Voeg de kokosmelk en de eetlepel suiker toe. Voeg als de curry weer op temperatuur is zout en peper naar smaak toe. Laat de curry vervolgens nog een paar minuten pruttelen. Verwijder het kaneelstokje. Serveren met rijst.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |