![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
aardappel, bonen en bamboeschotel, 2 p., Nepal ![]() 1/2 kop zwarte-ogen bonen 2 el plantaardige olie 1/2 ui, in stukjes gesneden 1/2 tl geraspte gember 1 teen knofloof, geplet 300 g aardappels, geschild en in blokjes gesneden 2 tl gemalen komijn 2 tl gemalen koriander 2 tl chilivlokken zout naar smaak 50 g in reepjes gesneden bamboescheuten (blik) voor de garnering: fijngesneden korianderblad Bereiding Doe de bonen in een kom met ruim water en laat ze een nacht wellen. Verhit op middelhoog vuur de olie in een kookpan en bak er de ui, gember en knoflook een paar minuten in. Voeg de blokjes aardappel en de gewelde bonen toe en bak ze een paar minuten mee. Voeg de komijn, de koriander, de chilivlokken en zout toe. Voeg als de aroma's loskomen 1 liter kokend water toe. Draai het vuur laag en laat de aardappels en bonen zachtjes koken tot ze gaar zijn. Voeg de bamboescheuten toe en laat ze meekoken tot ze op temperatuur zijn. (Verse bamboescheuten moeten van te voren apart gegaard worden) Garneer het gerecht met koriander en serveer het vervolgens.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |