R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten
























Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
 ALOO TAMA
aardappel, bonen en bamboeschotel, 2 p., Nepal





1/2 kop zwarte-ogen bonen
2 el plantaardige olie
1/2 ui, in stukjes gesneden
1/2 tl geraspte gember
1 teen knofloof, geplet
300 g aardappels, geschild en in blokjes gesneden
2 tl gemalen komijn
2 tl gemalen koriander
2 tl chilivlokken
zout naar smaak
50 g in reepjes gesneden bamboescheuten (blik)

voor de garnering:
 fijngesneden korianderblad


Bereiding


Doe de bonen in een kom met ruim water en laat ze een nacht wellen.

Verhit op middelhoog vuur de olie in een kookpan en bak er de ui, gember en knoflook een paar minuten in.
Voeg de blokjes aardappel en de gewelde bonen toe en bak ze een paar minuten mee.
Voeg de komijn, de koriander, de chilivlokken en zout toe.
Voeg als de aroma's loskomen 1 liter kokend water toe.
Draai het vuur laag en laat de aardappels en bonen zachtjes koken tot ze gaar zijn.
Voeg de bamboescheuten toe en laat ze meekoken tot ze op temperatuur zijn.  (Verse bamboescheuten moeten van te voren apart  gegaard worden)

Garneer het gerecht met koriander en serveer het vervolgens.


Info












Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________