![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
ALAPA
rundvlees-stew, 4 p., Nigera 1 k rundvlees, in blokjes gesneden 1 k tomaten 100 g verse pepers 2 middelgrote uien 1 blikje tomatenpuree 150 ml palmolie zout naar smaak Spoel de blokjes vlees met koud water en dep ze vervolgens droog. Strooi zout (naar smaak) over het vlees. Snijd de uien fijn. Doe de helft van de palmolie in een pan en bak er het vlees in tot het aan alle kanten gebruind is. Voeg de fijngesneden uien toe en laat de blokjes vlees met de uien sudderen tot het vlees nagenoeg gaar is. Snijd de tomaten en de pepers fijn. Verwijder -indien gewenst- voor minder "spiciness" eerst het zaad en de zaadlijsten van de pepers. pepers. Verhit in een andere pan de rest van de palmolie. Voeg de fijngesneden tomaten en pepers en wat zout toe. Laat het tomatenmengsel 10 minuten pruttelen. Voeg de tomatenpuree toe en roer even flink. Voeg het nagenoeg gare vlees met de uien aan de pan met het tomatenmengsel toe. Roer gronding en laat het geheel nog zeker een kwartier sudderen. Alapa wordt gewoonlijk geserveerd met gekookte rijst of yam. Kan ook gecombineerd worden met "ewedu" of "okrasaus" en geserveerd worden met "eba" of "amala". Dit gerecht kan ook bereid worden met stokvis of verse vis in plaats van rundvlees. Alapa is een traditionele stew die algemeen bereid wordt in de dorpen en veel aangeboden wordt door straatventers. naar boven
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |