![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
| ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| Denemarken, 8 p 8 eieren 2 koppen melk 2 tl suiker 1 1/2 tl zout 2 koppen patentbloem 1/2 kop boter 2 koppen gmengde bessen (vers of diepvries) 1 el vers citroensap verder: poedersuiker slagroom, geklopt
Bereiding
Klop de eieren, melk, suiker en het zout tot een egaal geheel. Voeg terwijl je blijft kloppen geleidelijk de bloem toe. Klop tot je een goed gemengd, glad beslag hebt en laat dat 30 minuten rusten. Verwarm de oven voor (250 C). Doe de boter in een glazen ovenschaal van 22 1/2 bij 32 1/2 centimeter en plaats die in de voorverwarmde oven. Neem de schaal uit de oven als de boter gesmolten is en bestrijk er de bodem plus de zijkanten van de schaal mee. Giet het beslag in de hete, beboterde schaal en plaats die weer in de oven. Stel de baktijd voor de aeggekage in op 15 minuten. Neem de aeggekage uit de oven, sprenkel er het citroensap over, schep er de bessen op en strooi er poedersuiker over. Serveer er geklopte al dan niet gezoete room bij. Serveer aeggekage meteen na de bereiding, koud is het dessert niet erg aantrekkelijk meer. Aegegekage is een traditionele Deense pannekoek die in de oven gebakken wordt. De pannenkoeken worden gewoonlijk geserveerd als onderdeel van een buffet of als een dessert ter afsluiting van een maaltijd. Dit luchtige, cakeachtige, niet al te zoete gerecht is vooral lekker in combinatie met bessen van het seizoen en geklopte slagroom.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |