R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
AB GHOOSHTE FASL
lamssoep met aubergine en paprika, 6 p., Iran





500 g lamsvlees in blokjes van circa 2 cm.
2 rode uien, fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngehakt
2 kardemompitten
1/3 deel van een kaneelstokje
1/2 tl kurkuma
350 ml lamsfond (pot)
1 middelgrote aubergine, in blokjes
4 tomaten, ontveld en in stukken gesneden
2 groene paprika's, in blokjes
100 g gedroogde pruimen, in reepjes of stukjes
witte bonen (blik of pot, inhoud 1/2 liter)
2 el verse munt, fijngehakt
2 el verse peterselie, fijngehakt
4 à 5 el olijfolie
zout en peper


Bereiding


Verhit de olijfolie in een ruime pan.
Voeg de lamsvleesblokjes toe en bruin ze. Kruid ze met zout en peper.
Voeg de uien, knoflook, kardemom, kaneel en kurkuma toe en bak ze 5 minuten mee.
Voeg lamsfond en 1 liter water toe en breng het geheel aan de kook.
Draai het vuur vervolgens laag en laat de soep met het deksel op de pan 45 minuten zachtjes koken.

Voeg de aubergine, de tomaten, de paprika's en de pruimen toe en laat de soep nog 10 minuten pruttelen.
Voeg de bonen toe en laat ze op temperatuur komen.
Breng de soep op smaak met zout, peper, munt en peterselie.
Geef er pitabroodjes bij en tahin-pasta om ze mee te besmeren.


Info














Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________