![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
lamssoep met aubergine en paprika, 6 p., Iran ![]() 500 g lamsvlees in blokjes van circa 2 cm. 2 rode uien, fijngesneden 2 teentjes knoflook, fijngehakt 2 kardemompitten 1/3 deel van een kaneelstokje 1/2 tl kurkuma 350 ml lamsfond (pot) 1 middelgrote aubergine, in blokjes 4 tomaten, ontveld en in stukken gesneden 2 groene paprika's, in blokjes 100 g gedroogde pruimen, in reepjes of stukjes witte bonen (blik of pot, inhoud 1/2 liter) 2 el verse munt, fijngehakt 2 el verse peterselie, fijngehakt 4 à 5 el olijfolie zout en peper Bereiding Verhit de olijfolie in een ruime pan. Voeg de lamsvleesblokjes toe en bruin ze. Kruid ze met zout en peper. Voeg de uien, knoflook, kardemom, kaneel en kurkuma toe en bak ze 5 minuten mee. Voeg lamsfond en 1 liter water toe en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur vervolgens laag en laat de soep met het deksel op de pan 45 minuten zachtjes koken. Voeg de aubergine, de tomaten, de paprika's en de pruimen toe en laat de soep nog 10 minuten pruttelen. Voeg de bonen toe en laat ze op temperatuur komen. Breng de soep op smaak met zout, peper, munt en peterselie. Geef er pitabroodjes bij en tahin-pasta om ze mee te besmeren. Info
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |