![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
maaltijdsoep, 4 p., Iran ![]() 200 g basmati-rijst 4 1/2 kop kruiden (peterselie, munt, koriander en lente-ui) 500 g lams- of rundergehakt 3 el spliterwten 3 à 4 el vers limoensap 2 à 3 el suiker 2 el marjoraan, fijngehakt 1 el munt 4 grote uien olie zout en zwarte peper Bereiding Pel 2 uien, snijd ze in stukjes en bak ze in wat olie. Laat ze niet bruin worden. Voeg 5 glazen heet water, de spliterwten en zout en peper toe. Laat het geheel 10 minuten op laag vuur staan. Voeg de rijst toe en laat die 15 à 20 minuten meegaren. Pel ondertussen de 2 overige uien en rasp ze. Voeg de rasp met zout en peper aan het gehakt toe. Meng de ingrediënten en maak vervolgens kleine balletjes van het mengsel. Voeg de balletjes aan de soep toe. Was de kruiden, hak ze fijn en voeg ze eveneens toe. Laat de soep nog eens 15 à 20 minuten zachtjes pruttelen en voeg dan het limoensap, de suiker en de fijngehakte marjoraan toe. Laat de soep nog een paar minuten op het vuur staan. Bak ondertussen de fijngehakte munt in wat olie en voeg die aan de soep toe. Direkt serveren.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |