R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
AASH-E AAB LEEMOO
maaltijdsoep, 4 p., Iran





200 g basmati-rijst
4 1/2 kop kruiden (peterselie, munt, koriander en lente-ui)
500 g lams- of rundergehakt
3 el spliterwten
3 à 4 el vers limoensap
2 à 3 el suiker
2 el marjoraan, fijngehakt
1 el munt
4 grote uien
olie
zout en zwarte peper


Bereiding


Pel 2 uien, snijd ze in stukjes en bak ze in wat olie. Laat ze niet bruin worden.
Voeg 5 glazen heet water, de spliterwten en zout en peper toe. Laat het geheel 10 minuten op laag vuur staan.
Voeg de rijst toe en laat die 15 à 20 minuten meegaren.

Pel ondertussen de 2 overige uien en rasp ze.
Voeg de rasp met zout en peper aan het gehakt toe.
Meng de ingrediënten en maak vervolgens kleine balletjes van het mengsel.
Voeg de balletjes aan de soep toe.
Was de kruiden, hak ze fijn en voeg ze eveneens toe.
Laat de soep nog eens 15 à 20 minuten zachtjes pruttelen en voeg dan het limoensap, de suiker en de fijngehakte marjoraan toe. Laat de soep nog een paar minuten op het vuur staan.
Bak ondertussen de fijngehakte munt in wat olie en voeg die aan de soep toe. Direkt serveren.


Info












Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________