R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
AARDBEIEN-BAVAROIS
dessert, 4 p., Frankrijk





350 g aardbeien
250 ml melk
200 ml slagroom
100 g suiker
1 el citroensap
10 g gelatinepoeder
4 el koud water

voor de garnering:
50 g aardbeien

eventueel:
slagroom


Bereiding


Voeg al roerend de gelatine aan het water toe. Terzijde zetten.

Pureer 350 g aardbeien (staafmixer, foodprocessor).
Zeef de puree met een fijnmazige zeef als je geen pitjes in de bavarois wilt.
Roer het citroensap door de puree.

Breng in een steelpan de melk net tegen de kook aan.
Neem de pan van het vuur en voeg er de suiker en de gelatineoplossing aan toe. Roer tot de suiker helemaal opgenomen is en roer er dan de aardbeienpuree door.
Laat het geheel afkoelen. Dat gaat snel als je de kom met de bavarois in een grotere kom met koud water zet.

Klop de slagroom stijf en vouw die in gedeeltes door de bavarois. Roer niet want dan verlies je luchtigheid.
Giet de bavarois in een (glazen) kom of schaal en zet die in de koelkast. Geef de bavarois de tijd om goed op te stijven (minimaal een uur).

Garneer de bavarois voor je die serveert met aardbeien en eventueel slagroom.


Info


Deze pudding - een creatie van Auguste Escoffier - gaat al meer dan 100 jaar mee. Bavarois is het Franse woord voor Beiers maar wat de link met Beieren is, is mij onbekend.




Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________