R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
 AARDAPPEL-ZALMSCHOTEL
Denemarken, 4 p





500 g aardappels
200 g gerookte zalm
1 ui, gesnipperd
125 ml zure room
2 eieren
4 el paneermeel
50 g boter, in blokjes
een handjevol dille, fijngehakt
 

Bereiding

Kook de aardappels 15 minuten en snijd ze in plakken.
Leg 1/3 deel van de aardappelschijfjes in een met boter ingevette ovenschaal.
Leg de helft van de zalm en de uien op de aardappellaag en herhaal deze procedure (1/3 deel aardappelschijfjes met daarop de (resterende) helft  van de uien en de zalm).
Eindig met een laagje aardappelschijfjes.

Verwarm de oven voor op 180 C.
Meng de zure room met de dille, de eieren, peper en zout naar smaak en giet het mengsel over de aardappels.
Strooi de panneermeel over de schotel en verdeel er de boter over.
Bak het gerecht 20 minuten in de voorverwarmde oven.


Info














naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________